Prekladaný baklažán s lososom
Suroviny:
4 stredne veľké baklažány
600 gramov lúpaných paradajok
2 malé cibule
4 strúčiky cesnaku
Soľ
Provensálska koreninová zmes
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
10 dkg syru feta
2 krabice po 10 dkg lososového filé v olivovom oleji
Polotvrdý syr 20 dkg
Postup:
Baklažány nakrájané na 1 cm hrubé kolieska poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, natenko ich potri olivovým olejom, osoľ a ugriluj v rúre pri teplote 200°C.
Cibuľku podus na olivovom olej, daj na ňu paradajky , okoreň a pridaj pretlačený cesnak, nechaj zovrieť a zahusti škrobom na krémovú hustotu.
Keď je baklažán ugrilovaný, poukladaj ho na dno plechu, polej ho krémom, navrch daj lososa a posyp syrom, daj zapiecť do trúby aby navrchu syr zružovel.
A keď sa dobre najete nezabudnite aj na zdravý pohyb. Tanečné štúdio SANA´ Vás už očakáva s orientálnymi tancami. Dobrú chuť