Choď na obsah Choď na menu
 


Lektorky

 

       Tatiana 

 Ing. Tatiana Fischerová (0905 210 035)   Shanya

Orientálny tanec ma zaujal na dovolenke v Turecku, ihneď po   návrate som sa prihlásila do kurzu pre začiatočníčky k Lenke v Trnave, postupne som absolvovala kurzy a semináre v tanečných štúdiách
www.shatra.sku Dalyli Rami z Maroka a Xenie Chalásovej,
www.zahra.sku Veroniky
www.tanecnaboso.czsemináre u Adly el Chombelik
www.sancatanca.sku Tinky
www.bellydance.szm.sk u Najly tanec s paličkou, kurzy a semináre (Melaya Leff, tanec s paličkou, egyptský štýl), seminár u Mr.Taha Moussa)
www.layla-abdel.czu Layly Abdel seminár tanca so závojom
Arabsko andalúsky tanec - Muwaschahat KLASICKÉ RAQS SHARQI - Libabonskýštýl - Gaby Shiba tanečník, pedagóg a choreograf orientálneho tanca, študoval klasický balet, dramatické a moderné umenie v Paríži a v Londýne
Arabské flamengo s Dr. Mohamedom Hassanom, choreograf v egyptskej televízii, na egyptských festiváloch a tanečných súťažiach, lektor orientálneho tanca, folklóru, jazzového tanca a baletu

     Orientálny tanec je krásny svojou rôznorodosťou, rada skúšam nové tanečné štýly, rada vytváram nové choreografie a návrhy kostýmov, teší ma príprava a organizovanie predstavení. Milujem tanec hudbu a je to forma cvičenia ktorá mi prináša radosť.

  

 img_9617ret.jpg    Gabika Kamenárová

Čo by som odkázala potenciálnym budúcim členkám našich kurzov? Asi by som najprv začala citáciou od známej americkej spisovateľky  Maya Angelou: „Všetko vo vesmíre má svoj rytmus. Všetko tancuje.“ . A je to pravda. Či už je to rytmus Vášho srdca alebo štebot vtákov na jar - každý atóm, z ktorého sa náš svet skladá, tancuje. Čo je Vašou úlohou, aby ste sa vedeli naučiť tancovať? Absolútne sa odovzdať tomuto rytmu a nechať sa viesť.  Nesnažte sa mať kontrolu nad svojim telom, len sa uvoľnite a sľubujem vám, že ten zážitok bude neopísateľný. J Tancu sa venujem už od detstva. Ako 5 ročná som začala navštevovať tanečnú skupinu ESO v Senci, kde som sa naučila základy scénického a klasického tanca. Venovala som sa tomu aktívne vyše 7 rokov.  Po dlhšej pauze som sa k tancu potrebovala vrátiť. Už istú dobu ma zaujímala orientálna kultúra, preto som sa rozhodla navštíviť kurzy Al Sahar, ktoré mi poskytli nový pohľad na seba a na samotný tanec.  Naučila som sa, aký silný vplyv mám na ľudí na javisku a zapáčilo sa mi to. Dokážem v nich vyvolať radosť, úžas, ohromenie, no aj smútok. Tanec je len ďalší jazyk, ktorým sa dokážete k ľuďom prihovoriť a ako tanečník ste mostom pre nich, aby sa dokázali ponoriť do Vašich príbehov.

     Brušné tance Vám zároveň ponúkajú , okrem benefitov v oblasti telesného zdravia,  aj nastolenie vnútornej rovnováhy. V súčasnom svete hráte veľa rolí , až zabudnete na Vašu hlavú úlohu - cítiť sa ženou.  Tento tanec bol od vzniku ľudstva dizajnovaný pre nás ženy - je to náš tanec, počas ktorého zistíte, aké je úžasné byť ženou a akú silu v sebe skrývate.

    Absolvované workshopy :  Ragaey – tanec s paličkou, Meali´iokalani Szokalska- základy tanca HULA

  Iveta

    Mgr. Ivetka Kubíčková

 Už vrannom detstve som sa venovala pohybovej výchove, oboznámila som sa s ľudovým tancom , počas strednej školy som absolvovala ročný kurz spoločenských tancov a vyskúšala som si aj prvky moderného tanca, no najviac zo všetkého ma fascinoval práve brušný tanec.
Brušný tanec je výrazom skutočnej zmyselnosti a ženskosti , ktoré ma neuveriteľne okúzlili. Tancom sa otvárajú centrá životnej sily a každá z nás má možnosť čerpať túto úžasnú energiu. Práve orientálny tanec sa stáva pre ženy nástrojom, ako objaviť silu a kúzlo svojho tela a udržať si duševnú rovnováhu. Dokáže nám pomôcť spoznať samé seba aj z inej stránky a naučiť nás budovať zdravé sebavedomie.
Tento tanec pre mňa znamená veľkú výzvu k odhaleniu ženskej zmyselnosti, sily, nezávislosti, je pre mňa potešením a neskutočný relax. Verím, že aj Vy nájdete v brušnom tanci čaro, dokážete si naplno vychutnať tóny a rytmy orientálnej hudby a pocítite radosť z ladných pohybov.
Prajem Vám, aby ste sa pretancovali k pozitívnej energii, kráse, pocitu spokojnosti a odhodlanosti všetko zvládnuť.......jednoducho cítiť sa skvele.......

Absolvované workshopy: Najla – Melaya Leff, Ragaey – Núbijský tanec, tanec s paličkou 

 img00074-2-.jpg  Ing. Ivonka Černičková PhD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лина Томина     Keď tancujem - som šťastná.

vasi.jpg

Pri otázke, aký tanec sa mi páči som si uvedomila, že milujem všetky štýly tanca od baletnej klasiky po hip-hop a rap, ale skúsiť som ich všetky samozrejme ešte nestihla, no verím, že v rozmanitom svete tanca si  každá z nás nájde svoj štýl, vyjadrujúci jej temperament.  

Tanec vždy odplavil všetky moje problémy a smútok. Od detstva som  rada vyjadrovala svoje pocity tancom. Niekedy bolo obdobie keď ma uchvátil moderný  rock-and-roll, ale vždy ma lákali a okúzľovali aj pomalšie rytmy, klasika a orient. Teraz sa venujem orientálnemu a cigánskemu tancu. Veľmi ma prekvapilo, že brušný tanec a flamenco tiež patria k cigánskym umeniam. V súčasnosti je to veľmi známe a aj jeho samostatné smery, a okrem toho cigánsky tanec ponúka aj bohatý vyber štýlov (podľa krajiny), tempa (od pomalšieho do rýchleho) a momentálnej nálady tanečnice.

Pochádzam z Ruska, a preto tanec ruských cigánov pre mňa najobľúbenejší.  Veľmi rada sa s Vami podelím sa všetkým, čo o ňom viem.    

 Marcela

  Mgr. Marcelka Pokrívková

Je už dávno dokázané, že umenie ako také má veľmi pozitívny vplyv na psychiku človeka. Či sa s ním stretávate pasívne – počúvaním obľúbenej hudby, sledovaním tanečnej šou, alebo aktívne – čo je efektívnejšia forma, lebo môžete vyjadriť samých seba, Vaše emócie, a zároveň sa sebazdokonaľujete. Ja som s hudbou a tancom vyrastala. Sprevádzali ma počas môjho života od mala, a to v podobe rôznych hudobných a pohybových krúžkov v ľudovej škole umenia, neskôr to boli kurzy spoločenských tancov, latino tance a pod. Našla som sa však až v orientálnom tanci. Počas štúdia na vysokej škole som sa postupne zoznamovala s rôznymi štýlmi tohto tanca. Jeho blahodarne, dá sa povedať až terapeutické účinky na telo a na dušu mám sama na sebe odskúšané. Hádam každého uchváti jeho čaro, energia, a v rytme bubnov trblietajúce sa, bohato vyzdobené kostýmy. Som rada, že sa môžem podeliť o radosť z pohybu, ktorú mi tento tanec prináša.
Absolvované workshopy: Najla – Melaya Leff, Ragaey – Núbijský tanec, tanec s paličkou 

 (momentálne na MD :-) 

 

img_7162_mail.jpg

                                Scarlett     Ivetka     Tatiana     Marcelka     Ivonka

 

 

 

 

Našej firme umožňujú vykonávať činnosti nasledujúce oprávnenia.
Našou prioritou je kvalita a odbornosť.