Choď na obsah Choď na menu
 


Kurz - začiatočníci

KURZ PRE ZAČIATOČNÍKOV BUDE PREBIEHAŤ AKO UZAVRETÝ CELOK V 10 HODINÁCH

Dôvod:

Zvolili sme tento 10 -hodinový blok výučby preto, že je vhodné na začiatku prejsť všetky základné techniky pohybov s panvou, hrudníkom, rukami a základné typy krokových variácií pri tanci a žiadnu z nich nevynechať. Tanečnica až po osvojení si týchto techník môže jednotlivé prvky vkladať do krátkej choreografie. Je to prospešné predovšetkým pre Vás, jednotlivé hodiny nevynechávať avšak pre prípad ochorenia alebo iných vážnych dôvodov bude po skončení kurzu odučená 1 nasledujúca hodina ako náhradná v cene kurzu.

KEDY A KDE: Podľa rozvrhu, prihlášky na kurzy sú priebežne aktualizované.
CENA: 10 hodín x 3,50 € za hodinu....SPOLU 35,- €
Po zaplatení dostanete permanentku.
 
AKO SA PRIHLÁSIŤ: V rubrike “Prihlásenie“ alebo telefonicky podľa mesta a lektorky, ktorá vyučuje.
 
ČO SI OBLIECŤ: na začiatok stačí mať pohodlné tepláky, legíny, kratšie tričko a hrubé ponožky alebo cvičky, NIE tenisky ani botasky, ak máte šatku napr. plážovú so strapcami, môžete si ju uviazať na boky. Dôležité je, aby ste mali pohodlie a aby ste sa cítili dobre.
 
Po skončení kurzu sa môžete zúčastniť na benefičnom vystúpení, ktoré usporadúvame po skončení každého semestra a podporujeme ním chránenú dielňu pre mentálne a telesne postihnutých ľudí.
 
 
img_zac-2011.889.jpg

kurz1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Len máloktorý tanec skrýva v sebe toľko kultúr a tradícií ako práve orientálny tanec. Kostým dodá tancu nádherný lesk a cinkot drobných peniažkov zas neopakovateľný zážitok pri každom pohybe tela.Pri príležitosti ukončenia kurzu pre začiatočníkov sme pripravili vystúpenie tanečníc začiatočnického kurzu a lektoriek. Hosťom programu boli malé tanečnice s tanečnej skupiny Orientálne slniečko. Akciu sprevádzala radosť tanečníc s tanca, milé povzbudzovanie obecenstva a príjemná atmosféra. Pripravujeme v budúcnosti ďaľšie podobné vystúpenia...

Vystaviť svoje telo na obdiv pred publikom je pre mnohé z nás obrovská výzva. Takéto rozhodnutie ocení nie len obecenstvo ale najmä samotná tanečnica - začiatočníčka. Aj pre ženy v hľadisku je pohľad na vystúpenie začiatočníčok inšpiráciou a podnetom vyskúšať niečo nové. Pri pohľade na vystúpenie žien začínajúcich s tancom vidno nadšenie a radosť zo zvládnutia prvých krôčikov, tak ako u malého dieťatka ktoré prejde prvých pár neistých krôčikov, ale pohľad naň je okúzľujúci práve pre to nadšenie a radosť ktorá vyžaruje z jeho očí.

Tento tanec prináša mnoho krásnych poznaní a nových pohľadov na svet okolo nás a samotné vystúpenia pred ľuďmi prinášajú mnohé silné zážitky. Pri postupnom osvojovaní si tanečných prvkov postupne prežívate radosťz ich zvládnutia a po určitej dobe, keď si ich úplne osvojíte nadobúdajú pohyby ladnosť, tanec v krásnom kostýme túto radosť ešte viac umocní.

Preto sme sa rozhodli po ukončení každého kurzu pripraviť posedenie spojené s vystúpením, malé občerstvenie a tanec v orientálnych rytmoch aj pre hostí.

 

Moje skúsenosti (Shania)

Na jednom z našich vystúpení sme pozvali aj deti z tanečnej skupiny orientálne slniečko, dievčatká sú vo veku 5 až 7 rokov. Stáli sme spolu v zákulisí a vtedy som si všimla ich radosť z toho že pôjdu na pódium, všetky sa veľmi tešili a ich pani učiteľka z materskej škôlky im prerozprávala každé jedno tanečné číslo ako rozprávku aby si lepšie zapamätali jednotlivé tanečné prvky. Z týchto detí bolo cítiťradosť z toho že môžu ísť na pódium a ukázať čo vedia, ani na chvíľku ste pri nich nemali pocit trémy alebo neistoty. Práve to pomohlo ajženám ktoré čakali na vystúpenie sa odreagovať a zmeniť prístup. Kým deti prišli, bolo sem tam počuť že majú strach ... že niečo zabudnú ... čím dlhšie o tom rozprávali tým viac sa v týchto pocitoch utvrdzovali.... ale po príchode týchto malých princezien na všetku trému zabudli a išli na javisko spokojné. Po vystúpení pochopili že práve ten pocit vyrovnanosti a spokojnosti bolo to čo im možno pred inými vystúpeniami chýbalo,že nie je problém keď aj počas tanca niektorý prvok zabudnete ... pomôže úsmev na tvári a pri pohľade na skupinku žien tancujúcich okolo Vás sa opäť zapojíte do tanca. Preto prijmite možnosťvystupovať ako výzvu a vyskúšajte niečo nové, postupne sami zistíte že žiadna tréma nie je na mieste, postupne prídete na to že sa z vystúpenia tešíte. Aj keď sa nedáte v budúcnosti na dráhu profesionálnej tanečnice majte radosť z tanca a buďte hrdé na svoje telo. Práve orientálny tanec je jedinečným nástrojom pre formovanie ženského tela a môžu sa mu venovať ženy bez ohľadu na vek a typ postavy.