Baklažán
Pikantný baklažán:
Suroviny:
2 stredne veľké baklažány
2 póry
3 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky mletého ďumbiera
2 lyžice Maizeny
olej, soľ
Nálev:
2 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžička chilli
1 lyžica dezertného vína
1/2 lyžičky horčice
šálka kuracieho vývaru
Poďme na to:
Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky a osušíme ich kuchynským papierom. Pór a cesnak nakrájame na jemno, na panvici rozpálime olej a kocky baklažánov na ňom opečieme. Baklažán vyberieme z oleja a necháme ho odkvapkať. Prebytočný olej zlejeme a na malom množstve, ktoré v panvici ostalo, opražíme cesnak. V miske rozmiešame nálev a spolu s baklažánom a pórom dáme na panvicu. Pridáme vývar, podusíme do mäkka a na koniec zahustíme Maizenou rozmiešanou v malom množstve vody.
Ako príloha sa podáva ryža, prípadne ešte iný druh jedla zo zeleniny.
Tak dobrú chuť
Zdroj: Orientálna kuchyňa 1, Vladimír Tomčík, ISBN 80-85 209-04-9